Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen

Als je een warmtepomp koopt, kun je een flinke subsidie krijgen.

De hoogte van deze ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. Zo wordt duurzame verwarming nog aantrekkelijker. Het subsidiebedrag ligt vaak rond de 30% van de aanschafkosten. Lees hieronder meer over de voorwaarden.


Voorwaarden voor de ISDE-subsidie

  1. De warmtepomp (merk en type) staat in de Meldcodelijst warmtepompen van RVO. 

  2. De warmtepomp is nieuw (dus niet tweedehands) en geïnstalleerd door een bedrijf (je hebt hem dus niet zelf aangesloten).

  3. De warmtepomp staat in een huis in Nederland waarvan je eigenaar bent en waarin je zelf woont (of gaat wonen). Het is geen nieuwbouwhuis: de omgevingsvergunning voor het huis is aangevraagd vóór 1 juli 2018.

  4. De factuur en het betaalbewijs staan op jouw naam. Je kan de subsidie dus pas aanvragen nadat je betaald hebt.

  5. Je vraagt de subsidie binnen 24 maanden na de installatiedatum aan. 

  6. Heb je je warmtepomp geplaatst op 1 januari 2022 of later en laat je binnen 24 maanden ook een isolatiemaatregel uitvoeren? Dan kan je daarvoor het hogere bedrag van de isolatiesubsidie krijgen.

  7. Je kan de subsidie aanvragen op rvo.nl. Daar staat ook een handig stappenplan. Je hebt een DigiD nodig.

  8. Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl. Die voorwaarden zijn geldig.

Veelgestelde vragen over subsidies:


Kom ik in aanmerking met de subsidie op een hybride warmtepomp?

Ja, zowel particulieren als zakelijke gebruikers komen in aanmerking voor een subsidie op de warmtepomp die wij leveren. Het subsidiebudget moet nog wel toereikend zijn. Dit kunt u lezen op de website van het Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO).


Hoe moet ik de subsidie voor mijn hybride warmtepomp aanvragen?



Hoe hoog is mijn subsidie?

Onze specialisten kunnen u tijdens een intake gesprek precies vertellen hoe hoog de subsidie is in uw situatie. Een intake gesprek kunt u inplannen via deze link.

Weet u al welke warmtepomp u wilt laten installeren. Dan kunt u kijken op de website Subsidie voor warmtepompen ISDE hoe hoog uw subsidie is.



Kunnen jullie mij helpen met het aanvragen van de subsidie?

Jazeker, als het niet lukt met het aanvragen van de subsidie kunt u ons altijd bellen. Wij helpen u natuurlijk graag! We zijn te bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)85 048 61 07.



Zou ik ook een lening kunnen aanvragen voor een hybride warmtepomp?

Ja, het is mogelijk om een lening aan te vragen voor het verduurzamen van uw huis. Hiervoor kunt u kijken op de website van Het Nationaal Energiebespaarfonds. Op deze website zijn ook de verschillende mogelijkheden en de voorwaarde voor deze lening te vinden.



Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Het beschikbare subsidie voor zakelijke gebruikers en particulieren is 100 miljoen euro in 2019. U kunt tot 31 december tot 17:00 subsidie aanvragen voor uw hybride warmtepomp.




    • Related Articles

    • Hoe vraag ik de subsidie voor mijn hybride warmtepomp aan?

      Met de factuur kan je zelf subsidie aanvragen bij het RVO. Het RVO heeft een handleiding ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je makkelijk de subsidie voor jouw hybride warmtepomp kunt aanvragen. Deze informatie kan je vinden op de website van het ...
    • Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

      Dit ligt aan het type warmtepomp dat dat geschikt is voor jouw woning. Onze specialisten kunnen jou tijdens een adviesgesprek precies vertellen hoe hoog de subsidie is in jouw situatie. Een adviesgesprek kan je inplannen nadat je een offerteaanvraag ...
    • Verdient een hybride warmtepomp zichzelf terug?

      Dit verschilt per situatie en ligt aan de isolatie van jouw huis, de manier van verwarmen en jouw gasverbruik. Zie ook deze pagina voor meer informatie. Wij zien het belang van de hybride warmtepomp met name vanuit de gas en CO2 besparing. In ...